contact - contacto - contacte

contact - contacto - contacte

Delphine-Anne Rousseau, violí barroc

Instal·lada a Lyon des del 2010, la violinista quebequesa Delphine-Anne Rousseau és membre de I Sospiranti, de Matali i de Les Plaisirs de Muses. A més de col·laboracions regulars amb Le Concert de l'Hostel Dieu, l'Académie Bach d'Aix-en-Provence i La Compagnie des Violons du Roy, col·labora o ha col-laborat amb diversos conjunts com ara Les ArcheTypes, la Academia Montis Regalis, Le Concert Lorrain i Le Jardin des Délices.

Apassionada des de petita de música antiga, Delphine-Anne Rousseau es diplomada de violí barroc de la universitat McGill on va estudiar amb la Chantal Rémillard. El seu encontre amb el Manfredo Kraemer va conduir-la a Barcelona on va estudiar en la seva classe i en la del Pablo Valetti a l'ESMuC on va seguir fins al 2010 quan va obtenir el títol. Els seus estudis de violí barroc van caracteritzar-se per un treball exhaustiu de música de cambra especialment amb el Xavier Díaz-Latorre, el Bruno Cocset, el Lorenzo Coppola, l'Alfredo Bernardini, el Guido Balestracci i el Andrew Lawrence King.

A més d'haver participat a nombrosos cursos de música antiga dels dos costats del Atlàntic, Delphine-Anne Rousseau va ser becària de la Academia Montis Regalis Onlus per l'any 2010 i va participar tres vegades a l'Académie Baroque Européenne d’Ambronay amb el W. Christie (2005), el H. Niquet (2007) i el J. Tubéry (2008).